LOW BREAKFAST – JESIENNY PUDDING CHLEBOWY Z GRUSZKĄ I ŻURAWINĄ

Czy słyszeliście o takim przepisie? Jeśli nie, koniecznie zapoznajcie się z przepisem i spróbujcie zrobić w domu.

Składniki na 4 porcje:

  • Chleb tostowy pszenny XXL
    (np. Dan Cake) – 200 g

  • żółtka jaj – 3

  • suszona żurawina – 50 g

  • dojrzałe gruszki – 3 sztuki

  • mleko – 250 ml

  • woda – ok. 100 ml

  • masło – 20 g

  • cukier wanilinowy – 2 łyżeczki

  • syrop klonowy – 2 łyżeczki

Przygotowanie:

Żurawinę w miseczce zalać ciepłą wodą i pozostawić do namoczenia. Chleb tostowy Dan Cake pokroić w kostkę. Gruszkę obrać i też pokroić w kostkę. Do garnka wlać mleko, żółtka jaj, cukier wanilinowy i syrop klonowy i podgrzewać na średnim ogniu ubijając trzepaczką do momentu aż zalewa zgęstnieje. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, na dnie ułożyć połowę kostek chleba tostowego, wylać połowę zgęstniałej masy jajeczno-mlecznej, posypać częścią żurawiny i gruszki. Ułożyć drugą warstwę chleba, posypać resztą żurawiny i gruszki. Pudding zapiec w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez ok. 35 minut aż masą się zetnie. Podawać na ciepło!

Smacznego!

PR

Witajcie! Zapraszam do czytania i oglądania kolejnej moje strony z poradami na temat zdrowia, mody i urody. Znajdziecie tu artykuły na takie tematy, jak: promocja zdrowia, zdrowe odżywianie, aktywność fizyczna, dieta, psychologia, podróże, ciekawe szkolenia, ciekawe książki, ciekawe pasje, jak dobrać strój do figury, modne dodatki, wystrój wnętrz, i wiele więcej, gdyż moje zainteresowania i pasje nie mają końca... :)
Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *