Słoikowa sałatka z sosem jogurtowo-majonezowym

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Składniki:

– Jogurt naturalny od OSM Piątnica 4 łyżki

– majonez 1 łyżka

– sól, pieprz, cukier do smaku

 


Ulubione warzywa i dodatki typu:

– fasolka czerwona konserwowa

– grillowany filet z kurczaka pokrojony w kostkę

– pomidorki koktajlowe

– pomidory suszone pokrojone w paseczki

– rukola

– roszponka

– cebula czerwona pokrojona w półkrążki

– papryka świeża pokrojona w paseczki

– marchewka pokrojona w cieniutkie słupki

– dynia świeża pokrojona w cieniutkie słupki Itp.

Wykonanie:

Połączyć jogurt naturalny z majonezem i dodać przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.

W słoiku o pojemności ok. 650 ml układać warstwami wszystkie składniki, zaczynając najpierw od sosu. Następnie układać te, które nie chłoną wilgoci np. fasolka, kurczak, marchew, dynia, pomidorki, sałaty itp.

Smacznego!

 

PR

Witajcie! Zapraszam do czytania i oglądania kolejnej moje strony z poradami na temat zdrowia, mody i urody. Znajdziecie tu artykuły na takie tematy, jak: promocja zdrowia, zdrowe odżywianie, aktywność fizyczna, dieta, psychologia, podróże, ciekawe szkolenia, ciekawe książki, ciekawe pasje, jak dobrać strój do figury, modne dodatki, wystrój wnętrz, i wiele więcej, gdyż moje zainteresowania i pasje nie mają końca... :)
Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *